REACTIES

INDIVIDUELE COACHING

Ik heb zojuist een coachingstraject bij Nathalie afgerond. Ik werk al jaren in het basisonderwijs en deed dit altijd met veel plezier en voldoening. Een tijdje geleden raakte de energie 'op' en namen spanningsklachten toe. Ik vroeg mij soms af of het onderwijs nog wel de goede plek was voor mij. De stichting waaronder mijn school valt bood me dit coachingstraject aan.
Nathalie is een warme, intelligente, gevoelige en humorvolle persoonlijkheid, bij wie ik me meteen op mijn gemak voelde. We hebben fijne, ontroerende en soms ook moeilijke gesprekken gehad, meestal wandelend door de uiterwaarden. Ik herkende veel in haar. Mijn leervraag was: ik wil gewoon mezelf zijn, maar hoe blijf ik trouw aan mezelf? Ik ontdekte dat ik een hoogsensitief en creatief persoon ben, en dat ik mag zijn wie ik ben, met alle pieken en dalen die daarbij horen.
Ik heb altijd van de puurheid , verwondering en creativiteit van kinderen genoten. Juist omdat ik gevoelig ben, weet ik hoe belangrijk het is dat elk kind mag zijn zoals hij is en wat er nodig is een kind een stapje verder te brengen. Ik weet nu dat ik graag met kinderen wil blijven werken, en dat het liefst met de middenbouwleeftijd. Deze kinderen zijn nog zo puur en willen graag leren, en hebben een veilig kader nodig om dat te kunnen doen. Momenteel heb ik een groep waarin veel kwetsbare kinderen zitten. En ik merk dat ik als leerkracht echt het verschil kan maken. Het kost me veel energie, maar ik krijg er ook veel voor terug. Wat fijn dat ik dit, mede dankzij Nathalie, weer heb kunnen ontdekken!

Niek Graat
leerkracht basisonderwijs 

Teamcoaching en individuele coaching 

Nathalie, we hebben al sinds 2012 een professionele samenwerking. Je hebt voor het MT, verschillende regioteams èn voor een flink aantal individuele professionals van VluchtelingenWerk Oost Nederland veel betekend. Zo heb je o.a. een team door een rouwproces geholpen waardoor er zowel individueel als onderling weer vertrouwen kon ontstaan. Je hebt de spannende startbijeenkomst na de fusie in 2013 begeleid die geholpen heeft om ons gezamenlijk op de toekomst te richten. Je hebt mijn eigen MT-team met inspirerende sessies geholpen de onderlinge kwaliteiten te zien en te waarderen. Ik heb individuele medewerkers die energie en richting in hun werk kwijt waren weer zien aarden in hun eigen kracht en kwaliteiten. Persoonlijk heb ik je leren kennen als een warme vakvrouw. 100% integer, zorgvuldig en attent. Onze periodieke contacten om even bij te praten, met koffie in het café of wandelend langs de Maas zijn voor mij ook steeds mooie reflectiemomenten. Ik gun meer mensen jouw aanpak !

Jan van der Werff
directeur Vluchtelingenwerk Oost Nederland

Individuele coaching

Binnenkort ga ik voor de laatste keer naar Nathalie Roovers. Ik wil jullie laten weten dat ik heel blij ben dat jullie dit coachingstraject mogelijk hebben gemaakt. Het was heel waardevol voor mij. Ik heb veel aan haar gehad tijdens het herstel van mijn ziekte, het verlies van mijn moeder en mijn worsteling als leerkracht. Ik ben vol vertrouwen weer aan de slag gegaan en het gaat me goed af. Ik ga met goede moed aan het volgende jaar beginnen en zie het ook weer als een uitdaging. Mocht het me toch tegenvallen en zou ik er geen plezier meer in hebben, dan durf ik het aan om een andere weg in te slaan. Deze keuze is dan gebaseerd op luisteren naar mijn gevoel en niet vanuit angst dat ik het allemaal niet kan en niet weet. Daarin heb ik een grote stap gezet.

Leerkracht basisonderwijs
Stichting Invitare

Individuele coaching

Een verrijking voor het leven! Eigenlijk wist ik niet goed waar ik aan begon, maar nadat iemand me opmerkzaam had gemaakt op jouw website en ik jouw filmpje had gezien waar je zo eerlijk en puur verteld over hoe jij op jouw pad terecht was gekomen wist ik dat ik hier iets mee 'moest'. Heel bijzonder was het 'traject' wat toen volgde, hoe snel mijn leervraag vanuit mij zelf zich 'aankondigde' en steeds weer terugkwam. De mooie wandelingen langs de dijk, de bijzondere gesprekken.
Soms voelde het of ik 'teruggevallen was' maar aan het einde van de coachingsessie bleken het steeds weer kleine stapjes vooruit die me weer verder gebracht hebben op mijn pad. Fijn om te delen dat wat je voelt er mag zijn en goed is en je daardoor een bijzonder mens bent. Je Inspireert en bracht me dichter bij mezelf, wat voor mij betekent: weten wat goed voelt, wat en hoe te geven en daarvan energie te krijgen.
Dank je wel Nathalie voor dit bijzondere traject, ik kwam van diep, maar mede door jou voel ik me weer 'sterk' en kan ik iets betekenen voor mezelf en de mensen om me heen.
Dit gun je eigenlijk iedereen. Ik hoop dat veel mensen je ontdekken om ruimte voor zichzelf te verooveren, want dat is een verrijking voor het leven voor iedereen.

Wilma Gruntjes
Senior Management Secretaresse bij MSD Animal Health, Boxmeer
Individuele coaching

Op een zeer hartelijke en open manier heeft Nathalie mij geholpen in een fase waarin ik privé en in werk was vastgelopen in patronen die ik wilde doorbreken. Met een scherp oog en oor benoemde ze feilloos wat ik voelde, maar zelf niet onder woorden kon brengen en waarvan ik niet zag hoe het anders kon. Ze deed dat niet door mij aan de hand te nemen en me te leiden, maar juist door mij bewust te maken van mijn vragen en verlangens. Nathalie begeleidt je via gesprekken (tijdens mooie wandelingen langs de Maas) en concrete opdrachten en zo voelde ik me mijn eigen gids worden op deze mooie reis. Er is geen planning, maar zeker wel een plan. In je eigen tempo groei je, leer je en verbaas je je. Zeer leerzaam!

ICT beheerder bij een grote onderwijsinstelling
 
Teamcoaching

Als regiomanager stuur ik een team aan dat bestaat uit hardwerkende, enthousiaste en kundige mensen. Om de samenwerking met elkaar als team binnen de organisatie te verstevigen hebben we vorig jaar onder de krachtige en inspirerende leiding van Nathalie een aantal teamsessies gehad. We zijn nu een aantal maanden verder. Met regelmaat realiseer ik me als leidinggevende hoe belangrijk deze ontmoetingen voor ons als team zijn geweest. Binnen het team is er meer sprake van saamhorigheid en teamspirit.
Door de wijze hoe Nathalie ons tijdens de bijeenkomsten heeft begeleid, beseften we weer goed hoe belangrijk het is om ons te blijven herinneren dat we samen voor het ‘klaren van een klus’ gaan. In de dagelijkse praktijk van het werk is dit duidelijk merkbaar. Collega ‘s zoeken elkaar meer op en maken meer gebruik van elkaars kennis, kwaliteiten en ervaringen. De teamleden zijn o.a. door de teambegeleiding meer autonoom gaan werken. Teams zijn meer zelfwerkend. Als leidinggevende kan ik het team hierdoor met meer vertrouwen op afstand aansturen.
Nathalie liet mij en het team tijdens haar begeleiding zien hoe belangrijk het is om de elementen die te maken hebben met Werken -  Leren -  Rusten - Zorgen en Spelen in ons werk te brengen waardoor ieder van ons het werk dat wij graag doen in een goed balans kan brengen en houden. Juist nu de hoeveelheid werk in onze organisatie voor ons allen toeneemt, blijft het belangrijk om deze elementen bij ieder van ons levend te houden. Als leidinggevende vind ik dat ik hier een taak in heb. Dit dus ook dankzij de liefdevolle en inspirerende leiding van Nathalie.
Nathalie, bedankt!

Marlene Melfor
Regiomanager Vluchtelingwerk Oost Nederland

 
Coaching als onderdeel van een certificeringstraject

De opdracht die bij de certificering als gezinshuis hoorde was ook coaching.
Ik stapte er in zonder concreet idee, maar wel met de wens dat de certificering inhoudelijk zou worden, naast alle regeltjes die men vraagt.
Vanaf de eerste keer ging ik naar huis met een hart vol gevoelens en ik vond door het traject steeds diepere lagen en inzichten in mezelf. Maar dat deed ik aan jouw hand, Nathalie. Je maakte me verlegen en rijk en sterker in onze gesprekken en wandelingen. Jij hield de lijn vast en maakte verbindingen zodat ik kon groeien in verwondering. We zijn nog niet klaar, we gaan verder in 2015!

Marjan Sonnemans
Thuishuis De Ent,Vierlingsbeek

 
"Even alles is even niets"

Het spontane idee om er even twee volle dagen tussenuit te gaan en de rust op te zoeken is helemaal gelukt in 'résidence' het Tuinhuis! Wat een fijne plek om te lezen, een filmpje te kijken en je telefoon ver uit je buurt te houden. Van de inspirerende boeken, dvd's en cd's heb ik volop gebruik gemaakt en daarnaast heb ik veel gelopen. Beide dagen heb ik wandeltochten langs de Maas gemaakt; een aanrader eerste klas! Op vrijdag ben ik met het voornemen elke dag een tijd mijn rust te pakken en een heel erg fijn gevoel weer richting huis gegaan. Nathalie bedankt voor je gastvrijheid!   

Een rusteloze creatieveling (22)
Individuele coaching

Wandelend in de mooie natuur stilstaan bij mijn essentie. Dat is wat ik heb ervaren in het mooie vriendelijke Ravenstein, waar tijd even niet van belang lijkt te zijn. Nathalie, je wist mij op eenvoudige maar treffende wijze aan te reiken wat ik nodig had. Hartelijk dank voor het warme welkom en de mooie gesprekken. Met een gevoel van ruimte kan ik verder groeien en mijn pad vervolgen.

Zelfstandig onderneemster in de startblokken
Ontmoetings- en werkplek

Een tijdje geleden maakte ik als collega coach kennis met het mooie gastenverblijf van Nathalie. Wij hadden samen een Verlies in Beeld sessie en Nathalie stelde voor deze niet in haar eigen huiskamer te doen, maar in het tuinhuis.
Dat was een goed idee, want vanaf het moment dat ik dit huisje binnen ging voelde ik de rust over mij heen komen. Bij mij werkt het dus, dat mooie, eenvoudige, vrijstaande, stijlvolle, spirituele huisje "midden" in de natuur. Het brengt je tot jezelf! Wat een fijne plek om te ZIJN!

Carla Beks, leerkracht speciaal onderwijs en eigenaar Stormkracht, Verlies- en rouwbegeleiding voor kinderen en jongeren
 
Individuele coaching

Nathalie, je hebt me op een heel bijzondere manier naar mezelf leren kijken. Je hebt me leren leren van wat ik beleef: in mijn hoofd, thuis en op het werk. Je hebt me (bewust) leren verlangen naar kleine en grote dingen. Je hebt me leren inzien waar ik echt behoefte aan heb. Ik heb 100 % genoten van alle dagen dat ik bij je ben geweest. De vertrouwde wandeling vanaf het station, je hartelijke ontvangst in het tuinhuis, de gesprekken met jou, de prachtige natuur van jouw ‘achtertuin’. Ik voel me ontzettend rijk met wat je me hebt gegeven!

Manager maatschappelijke organisatie
Gelderland-Overijssel

 

Driedaagse bezinningsbijeenkomst Pensioen in Zicht (de "PIZ cursus")

Met jou, Nathalie, heeft de organisatie een schot in de roos geleverd. Binnen heel korte tijd wist je een gevoel van saamhorigheid te creëren. Ieder komt met zijn eigen positieve en minder positieve karaktertrekken naar deze dagen. Maar jij wist het beste uit de mens te halen. Hierdoor ontstond snel een intimiteit, waarbij deelnemers aan vreemden (want dat waren toen we toen nog voor mekaar) dingen vertelden die je niet met de eerste nieuwe kennismaking gaat delen. Jij was sterk in het creeëren van een warme en persoonlijke sfeer. Je bent sterk in het omhoog halen van kwaliteiten van mensen die ze zelf niet direkt willen benoemen.
Ik wens je heel erg veel succes voor de toekomst!

Jan Cremers, voormalig directeur Taalbrug, 3 scholen voor speciaal onderwijs, Eindhoven


Verdiepingscursus voor vrijwilligers en verpleegkundigen (training op maat)

Ik heb Nathalie leren kennen als trainer in de driedaagse verdiepingscursus “Zijn aan Zee”. Samen met haar compagnon heeft Nathalie gezorgd voor een zeer inspirerend samen-zijn. Op een prachtige locatie aan zee heb ik mezelf beter leren kennen. Ik ben gekomen tot een leervraag die tot op het moment van vandaag van grote betekenis is voor mij. De ervaringen die ik tijdens deze dagen heb opgedaan lopen nog steeds als een rode draad door mijn leven. Door het tonen van haar eigen, pure emoties geeft Nathalie snel vertrouwen en ruimte om het binnenste van jezelf te kunnen ontdekken.
De tweede maal dat ik Nathalie heb meegemaakt was op een trainingsdag in mei 2012 over "Afstemmen met hart en ziel" waar zij ons vrijwilligers, coördinatoren, verpleegkundigen en huishoudelijke hulpen van het hospice via verschillende werkvormen en meditatie meer diepgang heeft gegeven.

Eveline Mink, vrijwilligster Hospice De Vier Vogels, Rotterdam